Yeşilhisar’dan Antep tavasına ve Konya etli ekmeğine rakip çıktı


yesilhisardan antep tavasina ve konya etli ekmegine rakip cikti 7a0e938 sxp8T7
yesilhisardan antep tavasina ve konya etli ekmegine rakip cikti 7a0e938 sxp8T7

KAYSERİ’NİN YEŞİLHİSAR İLÇESİN’DE FIRIN İŞLETMECİLİĞİ YAPAN VE MESLEĞİN BABADAN OĞULA MİRAS OLDUĞUNU BELİRTEN SEYİT KARAAĞAÇ İLÇEDE YAPILAN TAVANIN LEZZETİNİN HİÇBİR YERDE OLMADIĞINI İDDİA ETTİ.,

Kayseri’nin Yeşilhisar İlçesin’de fırın işletmeciliği yapan ve mesleğin babadan oğula miras olduğunu belirten Seyit Karaağaç ilçede yapılan tavanın lezzetinin hiçbir yerde olmadığını iddia etti.

Seyit Karaağaç; ilçeye özgü olan koyun eti, kuyruk yağı, soğan, sarımsak, domates, yeşil biber, pul biber, kimyon, kekik gibi baharatlarla hazırlanıp kara fırında pişirdiklerini ve kara fırında pişen tava yemeğinin lezzetinin hiçbir yerde olmadığını söyledi. Yeşilhisar’ın kıymalı pidesinin de çıtır çıtır kendine özgü tadı ve görünümü olduğunu belirten Seyit Karaağaç “Bir diğer pide çeşidi Yeşilhisar tahinlisinin eşi benzeri yok. Yolu buraya düşen herkesi bu lezzetleri tatmaya davet ediyoruz” dedi.



Kaynak

Önceki Haber

Kros Ligi Kadınlar müsabakalarında Talas Süleymanlı Türkiye üçüncüsü

Sonraki Haber

Yeşilhisar’da başıboş köpekler korku saçıyor